Oslo (Nesodden) fredag 29 og lørdag 30 november 2013

Oslo (Nesodden) fredag 29 og lørdag 30 november 2013

Kostymer

Kostymer er ikke det viktigste på denne laiven, og våre krav er svært lave. Det viktigste for oss er at du kler deg etter rolletypen din; gjerne litt teatralsk om du vil. Kostymet skal signalisere hvem du er! (Er du fattig – se fillete ut, har du vært lenge i Paris – ta gjerne på deg en alpelue, er du prostituert – vær utfordrende og uanstendig, osv.)

Minstekravet er noe alle har/ klarer lett å skaffe seg:

  • Bluse og langt skjørt før damer (+ oppsattt hår om du ikke er veldig ung eller uanstendig).
  • Hvit skjorte, og svart/ brun/ grå dressbuske for menn.

Dette er den absolutt enkleste tillate formen for kostyme, som så kan suppleres med tilbehør som passer rollen din; en vest, et sjal, skjerf, hodeplagg, vifte, hansker, osv).

Vi setter selvfølgelig pris på hvis folk gjør en innsats for å prøve å se 1880-talls ut, men det skal godt gjøres å ha ”for dårlig” kostyme på en laiv som denne.

Hvis du har et tidsriktig kostyme fra en tidligere laiv som du har lyst til å bruke, er det selvfølgelig lov, så lenge det passer til rollen din (ikke kom i en fin og plettfri kjole om du skal spille fattig slask).

En god måte å skaffe seg kostyme på, er å kikke litt i skapet sitt og sette sammen plagg på nye og kreative måter, tråle UFF og se hva man finner, og la tilbehøret vise hvem du er. (Standard har en del tilbehør som vifter, hansker o.l., og overraskende mange bra og billige hatter som kan pyntes og modifiseres etter din rolles smak).

(Hvis du absolutt gjerne vil prøve deg på en autentisk 1880-talls-stil, er dette en bra side for inspirasjon.)

Ingen kommentarer: